Insuran Kemalangan Peribadi 100K

Pengguna Tune Talk ditawarkan Perlindungan Insuran Kemalangan Peribadi bernilai RM100,000 oleh Oriental Capital Assurance.

1. Untuk melayakkan perlindungan percuma, anda hendaklah top-up minimum RM30 untuk 2 bulan berturut turut pada awal pengaktifan Sim Kad. Pada hari yang ke 61 anda layak untuk mendapat perlindungan insuran kemalangan peribadi tersebut secara percuma.

Untuk mengetahui samada anda telah layak atau belum layak, sila semak kelayakan anda dengan cara memasukkan no kad pengenalan anda di tempat yang disediakan di sini – Eligibility Checker

2. Nombor Polisi adalah angka 16 Digit yang tertera sebagai nombor siri Sim Kad di bahagian belakang Sim kad anda. Sila simpan keratan Sim Kad tersebut.

3. Pewaris ada secara otomatik saudara terdekat (next of kin). Jika anda ingin meletakkan pewaris atau penama lain, sila ikut arahan di no (5)

4. Jika semasa pengaktifan SIM Kad, anda telah memberi maklumat IC atau nama yang salah, anda tidak layak untuk mendapat perlindungan insuran tersebut. Sila betulkan nama dan IC tersebut dengan menghubungi pejabat Tone Excel (603-90563809) atau terus di 13100 (Tune Talk). Sila berikan salinan kad pengenalan anda kepada mereka.

5. Untuk mengetahui butiran penuh polisi, borang penama waris dan borang ‘claim’ insuran tersebut, anda boleh mendapatkan di POLICY WORDING, NOMINATION and CLAIM FORM (sila klik)

8. Anda juga boleh melihat dan membaca soal jawab berkenaan Perlindungan Insuran Kemalangan ini di laman web berikut:

                                              http://tunetalk.com/services/insurancefaq

Jika anda mempunyai apa-apa kekeliruan mengenai insuran ini, anda boleh call kepada TuneTalk Claim Customer Service Officer ditalian 03-2070-2828 / 03-2070-8033.

Okay, sekali lagi saya menyarankan anda mengambil sedikit masa untuk menyemak maklumat-maklumat diatas bagi mengelakkan komplikasi dikemudian hari.

“Dream BIG and Keep It SIMPLE”

About Kamaruzaman Zainal

B. Mgt (USM). Usahawan Pemasaran Rangkaian. Premium Branch TONE PLUS dan Service Center TONE EXCEL.
This entry was posted in Insuran PA 100K and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s