Tune Talk Menawarkan Pelan Data 1GB Kepada Pengguna Tone Excel dan Tone Plus

androidPada awal bulan Februari 2013, Tune Talk telah memperkenalkan Pelan Data kepada pelanggan-pelanggan pengguna pelan Tone Excel dan Tone Plus. Ia bertujuan memberikan perkhidmatan penggunaan internet kepada pengguna ‘smart phone’.

Secara ringkas, pelan tersebut menawarkan perkhidmatan berikut:

1. Mingguan – RM17 sahaja.

Anda akan ditawarkan Capaian Data Internet sebanyak 200MB + 20 minit Panggilan PERCUMA kesemua nombor. Tempoh kegunaan (validity) adalah 7 hari dari tarikh langganan.

2. Bulanan – RM64 sahaja.

Anda akan ditawarkan Capaian Data Internet sebanyak 1GB + 60 minit Panggilan PERCUMA kesemua nombor + 100 sms PERCUMA (On-Net sahaja dan ke nombor Tune Talk sahaja). Tempoh kegunaan (validity) adalah 30 hari dari tarikh langganan.

Tatacara Langganan/Semak Status/Berhenti/Tambahan adalah seperti dibawah.

a. Untuk Melanggan Pelan Data

Untuk melanggan pelan mingguan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC17 dan hantar ke nombor 2222.

Untuk melanggan pelan bulanan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC64 dan hantar ke nombor 2222.

b. Untuk Menyemak Langganan Pelan Data

Untuk menyemak status langganan pelan mingguan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC17  STATUS dan hantar ke nombor 2222.

Untuk menyemak status langganan pelan bulanan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC64 STATUS dan hantar ke nombor 2222.

c. Untuk Berhenti Langganan Pelan Data

Untuk menghentikan langganan pelan mingguan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC17 STOP dan hantar ke nombor 2222.

Untuk menghentikan langganan pelan bulanan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC64 STOP dan hantar ke nombor 2222.

d. Untuk Menambahkan Langganan Pelan Data

Untuk menambahkan langganan pelan mingguan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC17 ADD dan hantar ke nombor 2222.

Untuk menambahkan langganan pelan bulanan, anda perlu menghantar sms dengan menaip CC64 ADD dan hantar ke nombor 2222.

Apa jadi jika anda tidak mempunyai cukup kredit untuk memperbaharui langganan pelan data ini?

Pelan ini adalah diperbaharui secara otomatik setelah tamat tempoh kegunaan (7 hari atau 30 hari mengikut pelan). Jika tidak cukup kredit, Pelan Data anda akan ditamatkan secara otomatik. Anda perlu melanggan semula Pelan Data ini dengan cara membeli kredit yang cukup dan langgan semula mengikut cara diatas.

Sebarang masalah anda boleh menghubungi terus Tune Talk di 13100 atau 03-7949 0000 mengikut waktu  8 pagi hingga 10 malam setiap hari.

Untuk pengguna handphone Blackberry, pelan data bagi Blackberry pula telah lama wujud. Kadarnya adalah seperti di link berikut. KLIK SINI.

About Kamaruzaman Zainal (KZ)

Kamaruzaman Zainal (KZ), B. Mgt (USM). Managing Own Network Marketing Business. Member of Tone Group : Service Center of TONE EXCEL and Premium Branch of TONE PLUS. Founder of MyTonePlus.com.
This entry was posted in MANFAAT-MANFAAT, Pelan Data Internet, Program Tone Excel, Program Tone Plus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Tune Talk Menawarkan Pelan Data 1GB Kepada Pengguna Tone Excel dan Tone Plus

  1. Pingback: TERBARU! Pelan Data 3GB Untuk Pengguna Tone Excel dan Tone Plus | Tune Talk – Komuniti Mudah Alih WOW

  2. suriati says:

    boleh sy tahu mengenai data plan rm99/month?
    sy ada terbaca plan tu pun dh wujud
    tapi tak tahu detail

    mohon penjelasan tuan.

    terima kasih

  3. Azrul says:

    Saya dah langgan interner RM 1.88 50MB. Pada asalnya kredit saya RM29 selepas langgan jadi lah RM27 lebih kurang…Saya mendapat sms bahawa ianya sudah aktif dan boleh melayari internet. Selepas saya menggunakannya saya dapati topup saya berkurang menjadi RM20. Kenapa ia berlaku???😦

  4. epay says:

    Mcm mn nk langgan intent utk 1 hari saje..

  5. mandy says:

    I have rm60 credit, then realized that auto deduction rm42 for the 1gb data plan and active already. Can i stop it now and refund credit?

  6. nadya says:

    Saya baru join dan katanya dapat 1gb internet percuma…so macam mana nak aktifkan ye??

  7. gee says:

    dengar berita mengatakan1 gb percuma dh xde..betul ke?

  8. Rafiqsyah says:

    Saya baru je join tone excel ni …macam mna nak aktifkan data tu …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s