Salam!

Buat Duit Dengan Handphone Anda!

iphone_money

(Maklumat di Page ini telah dikemaskini pada 25/11/2016…. )

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!

Selamat datang ke blog saya. Saya adalah Kamaruzaman Zainal atau lebih mudah di panggil dengan nama singkatan KZ sahaja,

Setelah berkecimpung dalam program rujukan Tone Excel dan Tone Plus sejak tahun 2011 sehingga berjaya meraih pendapatan pasif sehingga 5 angka setiap bulan, kini saya ingin berkongsi pengalaman melalui blog ini tentang bagaimana anda juga boleh menjana pendapatan ribuan ringgit setiap bulan melalui handphone dengan kos yang paling minimum.

Anda hanya perlu ikut langkah demi langkah yang dicadangkan di blog ini dan setelah  itu, samada cepat atau lambat untuk merasai pendapatannya adalah bergantung kepada aktiviti promosi yang anda lakukan.

Seperkara lagi, saya akan tunjukkan bagaimana anda boleh mempromosi program ini dengan cara paling mudah dan strategi yang boleh digunakan untuk berjaya.

Sebelum itu, kita bincangkankan dulu tentang kesahihan program ini memandangkan terlalu banyak program yang terbit di internet selalu sahaja diragui kesahihannya.

imagesProgram ini bukanlah skim cepat kaya, skim piramid atau bisnes MLM (ia tidak jual produk, tiada lesen AJL). Program ini juga bukan bisnes jual Top-Up.

Program rujukan pemasaran atau program kemasyarakatan ini telah wujud sejak tahun 2010 melalui program pertamanya iaitu Tone Excel. Program keahlian ini juga dikenali dengan nama Komuniti Mudah Alih WOW. 

Penganjur dan pengendali utama program ini adalah syarikat Tone Group Sdn Bhd. dengan sokongan syarikat gergasi di belakangnya iaitu Tune Talk, Tune Group dan CELCOM. Maka itu kedua-dua program Tone Excel dan Tone Plus telah menempah banyak kejayaan. Keahlian telah melebihi 1.5 juta pengguna dan ramai ahlinya telah berjaya mencipta pendapatan yang sangat lumayan!

Saya menyertai program pertama mereka iaitu Tone Excel pada April 2011 (No Ahli M-37914) dan apabila syarikat melancarkan program keduanya iaitu Tone Plus pada 2012, saya juga tidak ketinggalan menyertainya dengan nombor ahli TPA 000006.

1128_340068769453033_1243767810_n

Bercerita tentang saya yang menyertai kedua-dua program, terus terang dinyatakan bahawa dengan RM80 (harga lama) yang telah saya laburkan pada setiap program, pulangannya terlalu berbaloi. Daripada kedua-dua program, saya menjana 5 angka setiap bulan! Kini, saya telah bertaraf Service Center di program Tone Excel dan Premium Branch di program Tone Plus.

Kenapa saya aktif mengusahakan program ini?

196497_169043893145976_169043679812664_416571_18886_nApabila seorang rakan meminta saya mengkaji bisnes ini pada awal tahun 2011, saya jadi terkejut. Saya macam tak percaya. Kalau selama ini orang takut dengan pemasaran rangkaian yang sering dipandang serong dan selalu dikaitkan dengan sebab yang salah, kini sebuah syarikat ternama menceburinya secara terang-terang.

Saya bersikap terbuka dalam hal bisnes pemasaran rangkaian. Perniagaan tetap perniagaan, anda mesti melihat keberkesanan atau integriti produk yang dipasarkan dan juga keuntungan apabila anda melakukan sesuatu kerja. 

Integriti Produk

1. Pasaran dan Industri yang berkembang luas : Saya berkeyakinan tinggi terhadap produk prepaid mudah alih kerana ia adalah produk yang digunakan oleh hampir setiap orang. Mengikut laporan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), terdapat 33 juta penduduk Malaysia yang menggunakan sim kad prepaid (prabayar). Nyata, pasaran dan industrinya amat berkembang dengan luas.

2. Produk Mudah Rata-rata rakyat Malaysia pakai handphone, dari yang kecil hingga yang dewasa. Ia dah jadi produk keperluan setiap orang. Anda tak perlu perkenalkan lagi produk ini. Rata-rata orang dah tau cara menggunakan prepaid.

Bisnes ini bukan konsep perniagaan jualan langsung, skim cepat buat duit, program sms dan bukan program ‘Loyalty Rewards’ yang banyak terdapat di pasaran. Memang ada orang buat bisnes prepaid di pasaran tetapi kebanyakannya jual Top Up.

Selain itu, kalau ada pun program prepaid, teknologi cara penggunaannya tak semudah produk Tune Talk ini. Ini adalah kerana produk program ini adalah sama seperti produk prepaid popular yang ada di pasaran. Top Upnya mudah, terdapat di mana-mana kedai berdekatan. Ini kekuatan produk Tone Excel dan Tone Plus. Ia tak menyusahkan!

Tune Talk juga sudah ada nama. Mereka telah berada di pasaran sejak 2009. Maka, anda tidak perlu bersusah payah untuk memperkenalkannya kerana ia bukan jenama baru!

Menariknya, program kemasyarakatan ini beroperasi dengan hanya mengajak orang ramai untuk menjadi ahli program Tone Excel atau Tone Plus melalui penggunaan prepaid Tune Talk. Yakni, anda hanya perlu mengajak saudara mara atau kawan-kawan anda bertukar ke talian Tune Talk sahaja melalui salah satu program tersebut dan selagi mereka TOP UP, anda akan meraih pendapatan. Tiada jualan yang perlu dilakukan!

call3. Produk penggunaan tinggi dan berterusan. Ini yang paling saya suka, kadar penggunaan produk adalah tinggi. Setiap orang yang menggunakan prepaid akan Top Up untuk menggunakannya. Dalam program ini, anda tidak perlu bersusah payah mengingatkan rakan anda untuk Top Up. Mereka dengan rela hati akan ke kedai-kedai atau melalui khidmat online membeli Top Up Tune Talk untuk bercakap di handphone.

Laporan SKMM mengatakan penduduk Malaysia membelanjakan sejumlah RM2.6 Billion sebulan hanya untuk menggunakan handphone mereka! Kadar penggunaan yang tinggi ini sudah tentunya memastikan pendapatan yang berterusan untuk anda. Setiap orang akan menggunakannya selagi mereka hidup! Faktor ini memang amat bagus untuk buat bisnes!

4. Kos ahli yang murah, pakej mula (Starter Pack) hanya RM98.60 (termasuk GST) sahaja. Untuk menyertai sebagai ahli mana-mana program, anda hanya perlu dapatkan 1 sim kad prepaid samada sim kad program Tone Excel atau program Tone Plus yang diedarkan oleh syarikat tersebut melalui ahli-ahlinya. Kemudian daftarkan diri anda.

Jangan risau tentang harga ahli Starter Pack kerana dengan pakej RM98.60 itu, anda akan dibekalkan PERCUMA kredit RM30 + PERCUMA Data 1.5GB (promosi) bernilai lebih RM36.00 + PERCUMA Alat Bantu Promosi bernilai RM5 + RM20 Tunai untuk penaja + RM0.90 masuk akaun anda semula + GST 6%. Jika anda jumlahkan, maka pakej bernilai RM98.60 ini adalah amat berbaloi!

Dengan hanya bermodalkan hanya RM98.60 diatas, disamping usahanya pula sangat mudah, bukankah program ini sesuatu yang luarbiasa?

LogoTT15. Syarikat sokongan adalah gergasi kukuh. Penyelidikan saya membawa kepada siapa yang berada di belakang program ini. Seperti saya katakan awal tadi, penyedia khidmat talian adalah syarikat Tune Talk yang telah beroperasi sejak 2009. Tune Talk adalah sebuah syarikat MVNO yang dipunyai 35% sahamnya oleh  CELCOM! 25% saham lagi dipegang oleh Tune Group! Selebihnya adalah individu minoriti.

Tune Talk adalah anak syarikat CELCOM! Ini bermakna wilayah CELCOM adalah juga wilayah Tune Talk! Seperkara lagi, Tune Group pula mempunyai anak syarikat yang terlibat dengan industri penerbangan (Air Asia), perhotelan (Tune Hotels) dan insuran (Tune Insurance). Jadi, tiada masalah talian dan sokongan perniagaan juga boleh dimaksimakan potensinya melalui Tune Group.

Keuntungan Perniagaan

6. Pulangan lumayan. Dengan hanya bermodalkan RM98.60, potensi pulangan sangat besar. Jika anda kaji pelan imbuhannya, maksimum anda boleh dapat sehingga 13%-14% dari hasil Top Up pengguna-pengguna anda dalam mana-mana program. Itu, peratusan sebagai ahli biasa, jika anda meningkat naik taraf dalam program ini, peratusan boleh meningkat sehingga 29% ditambah pula lagi dengan keuntungan hasil pengedaran Sim Kad!

Bayangkan kedai-kedai yang menjual Top Up hanya memperolehi antara 3% hingga 7% sahaja dari hasil jualan Top Up mereka. Tambahan lagi, mereka sentiasa perlu modal besar nak beli stok Top Up untuk dijual kepada pengguna. Anda pula tak perlu jual Top Up, tak perlu simpan stok pun, anda masih boleh mendapat pulangan lumayan. Rakan-rakan anda Top Up di kedai-kedai tersebut, anda pula yang dapat komisyen lebih tinggi! Susah nak cari produk bermodal kecil tapi pulangan yang sebegini tinggi.

Dengan hanya bermodalkan RM98.60 disamping usahanya pula sangat mudah dan pulangannya pula amat tinggi, bukankah program ini sesuatu yang luarbiasa?

7. Pendapatan boleh diwariskan. Ini juga menarik perhatian saya. Katakan anda mengusahakan program ini, dan ditakdirkan kita tiada lagi. Apa yang program ini boleh lakukan adalah memindahkan komisyen tersebut kepada waris anda. Cumanya, pewaris tersebut perlu terus Top Up talian anda.

Ini mengingatkan saya kepada anak dan keluarga yang akan ditinggalkan. Sekurang-kurangnya, hasil usaha saya akan boleh dinikmati oleh pewaris yang saya namakan.

Okay, segala yang saya nyatakan diatas adalah sebab utama saya menyertai program ini. Sebenarnya banyak lagi kelebihan lain, tetapi 7 perkara tersebut adalah inti pati kenapa saya mengusahakannya. Anda boleh semak kelebihan-kelebihan lain program ini dalam artikel-artikel di blog ini.

doitWalaupun terdapat 2 program yang berbeza yang mungkin menyebabkan anda keliru, namun pada dasarnya, program mana pun anda sertai, ia tetap sama. Yang penting, anda usahakan!

Jika anda bertanya saya, maka bagi orang baru, saya syorkan Tone Plus kerana ia telah menetapkan satu matlamat iaitu 4 pengguna untuk mendapatkan komisyen 13%. Ia juga bersifat individu. Bagi orang yang sudah biasa dengan sistem pemasaran rangkaian pula, saya mungkin syorkan Tone Excel kerana Tone Excel lebih bersifat ‘team work’. Ia menguntungkan jika anda mempunyai rakan-rakan setia yang akan sanggup bersama membina kumpulan.

Mengikut pengalaman saya pula, pada mulanya saya aktif dalam Tone Excel, namun apabila saya mula mempromosi Tone Plus, lebih 90% akan memilih Tone Plus. Sebab itu, saya sangat aktif mempromosi Tone Plus dan pendapatan bulanan Tone Plus yang diterima pula 2o kali lebih banyak . Alhamdulilah!

Anda boleh menyelidiki perbezaan kedua-dua program tersebut. Secara ringkasnya, segala manfaat yang ditawarkan adalah sama tetapi perbezaan utama adalah hanya pada pelan pembayaran imbuhannya.

Berhati-hati memilih program kerana baru-baru ini pada 1 September 2016, syarikat telah menetapkan ahli Tone Excel tak boleh menyertai Tone Plus dan begitu juga sebaliknya. Jika anda telah masuk salah satu program, kemudian anda ingin masuk program kedua, anda perlu menamatkan salah satu program dan menunggu sehingga 3 bulan untuk daftar di program kedua.

Bagaimana cara untuk anda sertai?

Saya menggunakan laman web promosi di bawah untuk membantu ahli-ahli kami mempromosi dan menguruskan kemasukan ahli baru ke program Tone Plus secara online. Laman web promosi tersebut adalah seperti berikut:

Program Tone Plus : Laman web promosi MyTonePlus.com

Jika berminat menyertai kami, sila daftar di  laman web ini dan ‘test drive’ sistem tersebut.

Jika anda telah buat keputusan untuk menyertai kami dengan menggunakan sistem yang bersesuaian dengan anda, sila UPGRADE VIP (lakukan pembayaran pembelian) di laman web tersebut.  Anda akan didaftarkan ke program ini dan sim kad prepaid akan dihantar secara POSLAJU kepada anda dalam masa 2 hingga 5 hari bekerja bergantung kepada lokasi.

Apa yang perlu anda lakukan seterusnya?

Megaphone TeamApabila anda telah mendaftar di laman web kami, anda akan diberikan satu laman web promosi replika sama seperti saya. Sila semak maklumat link peribadi ini di email anda.

Link peribadi ini diberikan untuk anda mempromosi bisnes ini kepada kenalan dan mengajak mereka menyertai komuniti ini dengan cara mendaftar di laman web anda. Sila ingat username dan password anda untuk LOGIN ke Pejabat Maya laman web tersebut.

Bagaimana cara untuk mempromosi?

1. Anda perlu mempunyai link peribadi laman web MyTonePlus.com. Sila dapatkan secara PERCUMA dengan mendaftar di laman web promosi tersebut. Tanpa laman web ini, adalah susah untuk anda menerangkan program ini kepada orang lain.

Pastikan anda tahu cara menaip link laman web anda seperti contoh – www.mytoneplus.com/UsernameAnda. Dokumen penerangan lebih terperinci ada di Group-Group Facebook di bawah. Sila sebarkan link anda seluas mungkin di kalangan kenalan anda samada di internet atau secara peribadi.

2. Terdapat pelbagai alat sokongan mempromosi yang boleh didapati di dalam PEJABAT MAYA laman web tersebut.  Sila klik menu Promosi di PEJABAT MAYA anda. Gunakan alatan sokongan yang ada untuk mempromosi link laman web anda.

3. Bagi mereka yang biasa membuat blog atau laman web, buat satu untuk bisnes ini. Jika tidak, gunakan sahaja laman web promosi replika MyTonePlus.com yang diberikan kepada anda ini.

Bagaimana anda boleh berhubung dengan ahli lain?

488081_296981180427727_1831575302_n

images (2)Sebagai perhubungan antara ahli kumpulan, saya menggunakan Facebook (FB) sebagai media sosial mempromosi dan berinteraksi dengan ahli kumpulan ini. Pengguna FB di Malaysia adalah 12 juta, jika anda tiada akaun FB, sila buka sekarang. Klik di Facebook.

Berikut adalah link-link perhubungan yang perlu anda jalin di Facebook:

  1. Sila ‘add’ rakan anda yang perkenalkan program ini sebagai rakan FB.
  2. Sila ‘add’ page saya FB – sila klik Kamaruzaman Zainal
  3. Sila ‘Like’ page MyTonePlus.com – sila klik MyTonePlus.com
  4. Sila ‘Ask to Join’ group Forum MyTonePlus.com – sila klik Forum 2

Bagaimana strategi nak berjaya dalam bisnes ini?

Secara ringkas, sila buat dulu keputusan untuk diri anda berjaya dalam bisnes yang anda pilih ini, seterusnya tetapkan tekad dalam perancangan anda untuk mencapai kejayaan tersebut. Ketiganya, belajar lah tentang selok-belok mengusahakan bisnes ini, keempat fokus mempromosi, terutama laman web anda secara online dan offline dan kelima, anda mesti sentiasa berfikiran positif!  

Bersama ini saya bekalkan link-link untuk membantu anda mempelajari, mempromosi dan menguruskan bisnes ini:

Ilmu & Pemasaran:

  1. Pengetahuan dan Terkini tentang program >>> Kamaruzaman Zainal.Com
  2. Pelajari program ini di YouTube >>> Kamaruzaman Zainal YouTube
  3. Web promosi PERCUMA anda disini >>> MyToneplus.com

Online Shopping:

  1. Beli Kad SIM dan Alat Promosi di Facebook >>> MyTonePlus.com Facebook
  2. Web ‘Online Shopping’ kad SIM dan Alat Promosi  >>> MyTonePlus.biz

Okay, Selamat Berjaya!.

“Dream BIG and Keep It SIMPLE”

Kamaruzaman Zainal (KZ)

Service Center, Program Tone Excel

Premium Branch, Program Tone Plus

Mobile: 010-7962 696/010-7713 006

Email: ratubuahdotcom@gmail.com

.

5 Responses to Salam!

  1. ijan says:

    Terima kasih atas penerangan ini,saya perlukan perjelasan dan penerangan dalam sesuatu pekara sebab saya sebelum ini pernah di tipu dengan satu mesej yang saya memenangi wang sebanyak rm20k,saya perlukan bimbingan dan sokongan dari en kamarul agar dapat membantu saya,Tujuan utama saya suggestion kat internet untuk mencari income yang lebih sebab dua minggu lebih ini saya tak mengeluarkan satu production untuk company saya,kadang2 dalm fikiran saya ni fikir nak makan apa aku bulan ni dengan gaji @ pendapatan yang kurang hanya pendapatan pada basic tidak mencukupi,sekian

  2. suzlena says:

    As Salam Tuan,

    Saya dah mula register sbagai ahli tone plus and tone excel… masalah saya ialah bagaimana cara nak mencari rangkaian di bawah saya…

    terima kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s